Vääksy: näissä paikoissa kannattaa käydä

Vaikka Vääksy on melko pieni paikka, riitti siellä nähtävää ja koettavaa hyvin viikoksi. Tietysti laajemmassa kuvassa koko Asikkalassa olisi vielä enemmän kaikkea, mutta meillä ei ollut autoa käytössä lomallamme - pyörittiin siis kävelymatkan päässä olevissa paikoissa.
Majoituttiin tosiaan Vanhan Vääksyn puolella, ihan kanavan läheisyydessä. Kylä on aivan ihanan kodikas ja kutsuva, ja jopa rankkasateen keskellä siellä tuntee olonsa kotoisaksi. Esittelen teille nyt muutaman paikan, jotka sijaitsevat Vääksyn kanavan ympäristössä.

Kanavan Kunkku
Kanavan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kunkku tarjoaa vierailleen vähän kaikenlaista. Päivisin sieltä saa ruokaa, iltaisin juomaa. Luinpa jostain, että paikan ruoka olisi Päijät-Hämeen parhaita. Itse en tällä reissulla päässyt testaamaan sitä, mutta aion vierailla tuolla uudestaan vielä joskus. Heinäkuun viikonloppuaamuisin Kunkussa on tarjolla aamiaista. Kesäisin käytettävissä on myös suuri terassi. Yläkerrassa taas on varsin kattava sisustus- ja lifestylemyymälä, jossa myydään vähän kaikkea. PS. Stig on tuolla keikalla tulevana perjantaina 22.7. ;)

Hippaheikki & Hillariina
Muutaman askeleen Kunkusta eteenpäin sijaitsee idyllinen pikkukauppa nimeltä Hippaheikki & Hillariina. Sisustus-, lahjatavara- ja lastentarvikeliikkeestä ei valikoimaa puutu. Etenkin lapsiperheille löytyy täältä varmasti jotain kotiinvietävää. Tätä vastapäätä on muuten kesälauantaisin auki SPR:n kirppis, jossa oli kaikkea mielenkiintoista todella edullisesti. Löydettiin sieltä mm. Arabian loistokuntoisia astioita pikkurahalla.

Jokiranta-huvila: Kesä käsillä
Ihan kanavan läheisyydessä sijaitsee Jokiranta-niminen huvila, jossa myydään paljon käsityötarvikkeita. Yläkerrassa oli myös kirpputoritavaraa. Mm. nämä herkullisen näköiset korvakorut olivat myynnissä siellä, samoin kuin edellisessä postauksessani vilahtanut virkattu kukka. Huvilan edessä oli se aiemmassa lomapostauksessa näkyvä Kuplavolkkari, jota on koristeltu erilaisin käsitöin. Jokainen voi käydä virkkaamassa tai neulomassa autolle vaatteita, tai tehdä tilkun kotona ja tuoda sen paikan päälle.

Norrlinin puisto
Tämä puisto oli mulle aivan uusi tuttavuus, jonka löysimme tavallaan sattumalta. Puistoon pääsee niin alakautta kanavan vierestä, kuin ylhäältä Asikkalantiellä sijaitsevaa Siwaa vastapäätä. Puiston "isä" oli kasvitieteen professori Johan Petter Norrlin. Puisto laitettiin uuteen uskoon vuosina 2008-2010 talkoohenkisesti, ja nykyään se onkin upea paikka käydä rauhoittumassa. Sieltä löytyy paljon erilaisia kasveja ja eläimiä, joiden pariin voi uppoutua pidemmäksikin aikaa. Keskellä puistoa on huvimaja, jossa voi istuskella kuuntelemassa linnunlaulua.

Ranskalainen kyläkauppa
Tämä idyllinen kauppa sijaitsee myös Asikkalantien varressa, hyvin keskeisellä paikalla. Et varmasti voi olla huomaamatta rakennusta, kyseessä on nimittäin entinen Päijänne-hotelli, joka sattuu olemaan väriltään vaaleanpunainen. Kaupan alakerrassa on kahvila, jossa myydään ilmeisesti kaikenlaisia ranskalaisia herkkuja. Löytyy sieltä myös kaikkea kivaa pientä kotiinvietävää. Yläkerrassa taas on vaatepuoli. Täällä voit viettää hetken Ranskassa ilman sitä rasittavaa lentokonematkaa.

Lauran kauppa
Kun Ranskalaiselta kyläkaupalta lähtee Vääksyntietä alaspäin, tulee hyvin äkkiä vastaan Lauran kauppa. Tämäkin kahdessa kerroksessa toimiva kauppa on pullollaan jos jonkinlaista tavaraa. Löytyy niin vaatteita ja asusteita kuin nukkekodin sisustusta, kuin myös rakennustarvikkeita. Olipa ulkona myös useampana päivänä saa ottaa -koreja, joissa oli ilmaista tavaraa. Ainakin näin kesäisin talon sivustalla on vielä avoinna erillinen puutarhamyymälä, joka on aivan hurmaava paikka.

Kahvila Sokerilla
Seuraava kohde taas hieman mäkeä alaspäin mentäessä on tunnelmallinen kahvila Sokerilla. Paikka kuvailee itseään näin: kaneliset leivonnaiset, rouhea vilja, mehevät juurekset ja maistuvat marjat. Tästä makumaailmasta syntyy päivittäin talon perinteitä ja parasta tunnelmaa vaalien Kahvila Sokerillan leivonnaiset. Pullantuoksuinen pikkukahvila ja sen ihana terassi omenapuun alla kutsuvat käymään ohi kävellessä.

Lisäksi haluan mainita vielä Norrlinin puiston kupeessa sijaitsevan Elvi's grilli-kahvion. Paikan asiakaspalvelussa on hieman parantamisen varaa, mutta söin siellä yhden elämäni parhaimmista hampurilaisista. Paikka kannattaa käydä tsekkaamassa myös kymmenien Elvis-aiheisten taulujen vuoksi.
Itse kanava on tietysti myös yksi nähtävyys itsessään. Sen ympäristössä on paljon erilaisia tapahtumia koko kesän. Niitä löytyy helposti tältä sivustolta. Itseäni kiinnostavat ainakin 12.-13.8. olevat Anianpellon markkinat ja 10.9. olevat sadonkorjuumarkkinat. Jos Vanhassa Vääksyssä aikoo vierailla päiväreissulla, kannattaa muistaa että suurin osa putiikeista ja kahviloista on avoinna aikavälillä 9-17.
Jos taas Vääksyyn haluaa majoittua pidemmäksikin aikaa, eikä majapaikka ole vielä tiedossa, Apteekinmajoitus vaikuttaa lupaavalta paikalta.

SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Ei kommentteja

Toivottavasti viihdyit blogissa. Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi :) Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia.