Superdieetti simple - ensimmäinen viikkoNo niin, ensimmäinen dieettiviikko alkaa olla pian taputeltu. Kyseessä on tosiaan Fitfarmin superdieetti Simple, jossa on määritelty kuudeksi viikoksi ruokavaliot ilman liikuntaa. Toki päivittäin harrastan jonkin verran sitä liikuntaakin, mutta tällä hetkellä keskityn enemmän ruokavalion kuntoon saamiseen. Yötyötä useita vuosia tehneenä mun päivärytmi oli pitkään aivan sekaisin, joten sen myötä myös syöminen oli hyvin iltapainotteista. Ja kaikkihan sen tietävät, että jos päivällä ei syö kunnolla, se todellakin kostautuu illalla. Koulun alettua opettelin syömään taas aamupalaa ja juomaan vettä säännöllisesti. Tämän dieetin myötä yritän viedä oppimisen astetta pidemmälle ja tehdä pysyviä muutoksia ruokailutottumuksiini.

Koska herään aamuisin kuudelta (myös tänään lauantaina, vaikka on vapaapäivä...) ja päivä saattaa monesti venyä puoleenyöhön asti, on aterioiden aikataulutus tuottanut jonkin verran päänvaivaa. Tämän lisäksi maanantain ja perjantain suunnitelmat meni aivan uusiksi musta itsestäni riippumattomista syistä, joten syöminen on helposti meinannut jäädä. Koska kuitenkin lähdin tähän dieettiin mukaan pääasiassa sen takia, että oppisin syömään säännöllisesti ja sopivan kokoisia annoksia, olen yrittänyt ratkaista ongelmat mahdollisimman järkevästi. Tsemppinä toimii myös se, että kaksi ystävääni innostui aloittamaan dieetin samaan aikaan. Niinpä me ollaan nyt kaikki vähän samassa veneessä ja kokemuksien jakaminen auttaa kovasti.
Suurena apuna toimivat säilytysrasiat, sillä ruokia kannattaa valmistella etukäteen mahdollisimman paljon. Pitkinä koulupäivinä joudun kantamaan mukanani ainakin kahta ateriaa, joten ilman etukäteen punnittuja ja säilöttyjä ruokia en selviäisi. Suuremmitta ongelmitta oonkin tähän mennessä selvinnyt. Sanotaanko nyt niin, että ensimmäinen päivä oli aikamoista säätöä, mutta sen jälkeen kaikki alkoi hyvin pian menemään omalla painollaan. Ensin ajattelin, että eihän tässä ehdi muuta tekemään kuin punnitsemaan ja valmistamaan ruokia, mutta kyllä se äkkiä alkaa sujumaan rutiinilla. 

Ensimmäisenä päivänä olin poikki. Se oli kyllä rankka päivä muutenkin, joten en osaa sanoa johtuiko se ruokavalion muutoksista. Sen jälkeen mulla on ollut ihan hyvä, energinen ja kevyempi olo. Moni sanoo kokevansa ensimmäisinä päivinä huimausta tai päänsärkyä, mutta mä oon näiltäkin oireilta aikalailla välttynyt. Kun muistaa juoda tarpeeksi vettä, lisätä ruokiin määrätyn määrän suolaa, ja syödä säännöllisin väliajoin, ei ongelmia pitäisi muodostua. Koska otan tämän enemmänkin elämänmuutoksen kannalta kuin lyhytaikaisena dieettinä, keskityn pitkäaikaisiin tuloksiin ja omien tapojeni muuttamiseen, enkä niinkään siihen että noudatan ohjeita pilkuntarkasti. Toki parhaiden tulosten saavuttamiseksi kannattaa noudattaa ammattilaisten ohjeita niin hyvin kuin mahdollista.
Taisin oikeastaan yllättyä siitä, kuinka hyvin dieetin noudattaminen on sujunut alusta lähtien. Asennoiduin jo valmiiksi niin, että nyt mennään täysillä ja teen kaiken niin kuin pitääkin. Oletin, että sokerista irti pääseminen tuottaisi vaikeuksia, sillä oon varsinainen sokerihiiri. Ei se olekaan ollut vaikeaa. Oikeastaan kaikki ruoat on maistuneet aika hyvin - aamupalan syömiseen ei tosin tunnu ikinä olevan tarpeeksi aikaa - ja nälän tunteetkin jäivät hyvin äkkiä vähälle. Ensimmäinen viikko on siis ollut oikein onnistunut, katsotaan miten ensi viikko menee! Silloin on edessä yksi cheat mealkin, eli siis yksi ateria jolloin saa syödä vapaasti. Mitähän jännää siihen keksisi...

2 kommenttia

 1. Oii kuulostaa hyvältä! :) tsemppiä tosi paljon muutokseen. Mulla pienimmätki muutokset aiheuttaa heti reaktioita. Oli se sitten uus työ, ruokavalio, harrastus, koulu.. sillo menee äkkii nukkumiset sekasin ja syömiset. Sen takii itte en tartu suuriin elämäntapamuutoksiin vaan teen joka päivä pieniä juttuja hyvinvointini eteen. Hienoa kyllä että olet saanut uudesta ruokavaliosta noin hyvin kiinni ja se tuntuu hyvältä. Ruoka on todella tärkeetä ja vaikuttaa kaikkeen :) itte pyrin syömään säännöllisesti, monipuolisesti ja terveellisesti. Välillä on hyvä pitää herkuttelupäiviä niin pysyy mieli virkeänä.

  Paljon tsemppiä ! :)

  http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsempeistä! On kiva kun ihmiset kannustaa itselle tärkeissä asioissa. Mulle myös muutokset on välillä vaikeita, mutta nyt viime aikoina oon pyrkinyt tekemään niitä hyvään suuntaan, että elämä alkaisi taas kulkemaan raiteillaan. Tärkeää että tekee asiat niin kun itselle parhaiten sopii :) Ja aina ei pidä stressata liikaa, herkkupäivät silloin tällöin on hyvä juttu tasapainoisessa ruokavaliossa.

   Poista

Toivottavasti viihdyit blogissa. Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi :) Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia.