Rakas ruokapäiväkirja

Mua on nyt viime aikoina ahdistanut tämä valon väheneminen kovastikin. Eniten siksi että on tosi vaikea saada blogiin edes kaukaisesti hyvännäköisiä kuvia kun en ole yleensä valoisan aikaan kotona. Eikä sekään auta että on kotona päivällä, sillä tähän kämppään ei kyllä mitenkään tulvi luonnonvaloa. Mutta näillä on mentävä kunnes ratkaisu löytyy. Yritän pysyä luovana ja saada siedettäviä kuvia aikaan.

Pakenin tänään heti aamusta äidin luokse remppamiesten tieltä. Ensimmäisenä kävin kävelyllä kirpakassa syysilmassa ja otin muutaman kuvan aamuauringossa kimmeltävistä huurteisista kasveista. Silloin ei kyllä luonnovalosta ollut puutetta. Mun oli tarkoitus viettää päivä kuvaillen ja postauksia valmistellen mutta kuinka ollakaan, jätin lähtökiireessä läppärin kotiin. Suunnitelmat siis meni taas uusiksi, joten nyt palataan hetkeksi eiliseen ja katsotaan mitä söin päivän aikana.
Päätin lokakuun alussa että epäsäännöllisesti ja aivan liian usein myös epäterveellisesti syöminen saa riittää ja yksinkertaistan ruokiani siihen saakka että saan taas jonkinlaisesta rytmistä kiinni. Oon todella huono syömään aamupalaa ja yritänkin pitää aamiaisen mahdollisimman simppelinä, että saan sen syötyä helposti ja nopeasti. Yleensä aamu alkaa isolla lasilla vettä ja leivällä tai puurolla, mutta tällä viikolla olen syönyt chiavanukasta. Eilen lisäsin sekaan maanantain aamupalalta jääneitä vadelmia.
Lounaaksi söin katkarapu-fetasalaattia. Lounaakseni päätyy lähes aina jonkinlainen salaatti, sillä ne ovat helppoja ja nopeita, mutta samalla tarpeeksi ruokaisia pitämään nälän poissa iltapäivään asti. Kauppojen salaattibaarit on niin mahtava keksintö että voisin hehkuttaa niitä loputtomiin. Yksineläjänä ison salaatin tekeminen on vähän turhaa, sillä siitä jää yleensä aina osa kaappiin - enkä voi sietää edes päivän vanhaa salaattia kun kaikki nesteet valuu sinne kulhon pohjalle. Salaattibaarista jokainen saa jotain ja annoksesta saa itse tehdä niin pienen tai suuren kuin haluaa. Tykkään!
Mietin että lisäänkö edes tätä kuvaa, ei sisällön vuoksi mutta juurikin alussa mainitsemani valotusongelman takia. Laitetaan nyt kuitenkin, se havainnollistaa asiaa kuitenkin paremmin kuin mun selitys. Eli välipalana nautin smoothien ja kaksi pikkupäärynää äidin päärynäpuusta. Smoothiekin tuli valmiina kaupasta, koska en tällä hetkellä omista blenderiä. Harkitsen kuitenkin vakavasti ostavani Clas Ohlsonilta viime viikolla mainitsemani leivänpaahtimen lisäksi saman sarjan tehosekoittimen. Smoothiekuume iski taas!
Päivällisen söin menojen takia melko myöhään ja se jäikin päivän viimeiseksi ateriaksi. Yksinkertaistamisen myötä myös päivällinen on tällä hetkellä päivittäin hyvin samannäköinen. Proteiinia (kalaa, kanaa, punaista lihaa...) sekä lämpimiä kasviksia ripauksella merisuolaa. Tämä on annos johon en kyllästy ja johon palaan aina kun tuntuu siltä etten jaksa miettiä ruoanlaittoa sen kummemmin. Tottakai alan taas syömään muitakin ruokia kun oikea ruokailurytmi löytyy, mutta luultavasti tältä lautaseni tulee silti näyttämään useampana päivänä viikossa.

Ruokajuomana juon aina vettä. Olen taas pyrkinyt juomaan päivässä 2-3 litraa vettä ja onnistunkin tavoitteessani useimmiten. Pepsi Max on edelleen paheeni, mutta senkin juomista olen taas onnistunut vähentämään. Toki silloin tällöin syön myös ei-niin-terveellisiä herkkuja, sillä en halua olla itselleni liian ankara. Pääasiassa pyrin syömään niin että voin mahdollisimman hyvin ja kuuntelen ennen kaikkea omaa kehoani.

Ei kommentteja

Toivottavasti viihdyit blogissa. Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi :) Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia.