MerirosvosynttäritMeillä oli kyllä hurjaakin hurjempi viikonloppu - tai oikeastaan koko viime viikko meni pitkälti merirosvoteeman merkeissä. Ryhdyttiin suunnittelemaan näitä 6-vuotissynttäreitä jo hyvissä ajoin ja kun juhlapäivä eilen koitti, huomattiin että se kannatti. Tein vielä edellisiltana kirjeitä merirosvoilta, joilla ohjattiin juhlan kulkua, ja kaksi tuntia oli juuri sopiva aika juhlille. Jos lasten juhlat ei kiinnosta yhtään, suosittelen skippaamaan tämän postauksen. Mulla on nimittäin "muutama" kuva jaettavana.


Juhlat aloitettiin sillä että päivänsankari avasi lahjat, sen jälkeen pelattiin pari erää laivankaato-keilausta. Se oli hyvä alkuleikki ja lapset pääsivät siinä hyvin vauhtiin. Sen jälkeen pidettiin piraatti-aiheinen tietokilpailu, johon olin valinnut 6-vuotiaille sopivia kysymyksiä. Lapset tiesivät vastaukset loistavasti ja eipä mennyt aikaakaan kun päästiin ruokailemaan. Oltiin katettu pöytä täyteen erilaisia herkkuja, mutta kuten etukäteen arveltiinkin, tietyt jutut kävivät kaupaksi paljon paremmin kuin toiset. Esim. suklaakeksit jäi kokonaan syömättä eikä kakkuakaan jakseltu maistella muutamaa lusikallista enempää. Halusin että kakku sopisi jotenkin teemaan, joten tein aarrekarttatyylisen kakun. Toteutus ei ollut niin upea kuin mielessäni ajattelin, mutta tuli siitä nopeassa aikataulussa tehdyksi kakuksi ihan kiva. Kakun sisältä löytyi myös aarre eli karkkikätkö.


Herkuttelun jälkeen suunnattiin autotalliin, missä aktiviteetteina olivat lankulla kävely, renkaanheitto koukkuihin sekä pallonheitto ämpäreihin. Lapset olivat mielissään kun pääsivät taas toimimaan. Oli myös ilo huomata, miten hyvin jokainen osasi odottaa omaa vuoroaan. Merirosvotehtävien jälkeen oli vuorossa jännittävin osuus eli aarteenetsintä. Tallista löytyi kartta sekä kompassi joiden avulla aarretta lähdettiin etsimään viereisestä metsästä. Matkan varrella pysähdyttiin mökissä, josta löydettiin lisäohjeita. Olimme tehneet reitin varrelle valmiiksi nuolia, joita lasten kanssa seurattiin ja pian päästiinkin jo kaivamaan aarre esiin. Jokainen sai aarrearkusta oman palkintopussin jonka sai viedä kotiin.


Siihen loppui suunnitellut puuhat ja lapset saivat kiitoksia "merirosvoilta" kun selviytyivät tehtävistä niin hyvin. Hyvän ilman kunniaksi lapset pääsivät vielä ajelulle avoautolla. Tämän jälkeen olikin jo kotiinlähdön aika. Synttärit olivat varsinainen menestys ja kaikilla oli hauskaa, myös aikuisilla.

Ei kommentteja

Toivottavasti viihdyit blogissa. Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi :) Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia.