Two-ingredient cookies

Löysin näiden erittäin helppojen ja nopeiden keksien ohjeen sattumalta muutama viikko sitten (en muista valitettavasti enää missä näihin törmäsin alunperin), ja mun oli heti kokeiltava itsekin. Valmistustapa kuulosti ehkä jopa hieman liian helpolta ollakseen totta. Mutta totta se vaan oli.

Näitä voi tehdä kahdella eri tapaa, itse testasin tällä kertaa ajan puutteen vuoksi mikroversiota. Kyllä, luit oikein. Keksi(t) "paistetaan" mikrossa. Näitä voi tehdä kyllä myös uunissa, mitä ajattelin kokeilla seuraavaksi. Kaikkein parasta on, että kekseihin tulee vain kaksi raaka-ainetta, joten ne saa loihdittua valmiiksi jopa minuuteissa. Ohjeessa lukee kaurahiutaleita, mutta itse käytin tällä kertaa mysliä, jossa oli valmiiksi seassa rusinoita sekä kuivahedelmiä. Toimi hyvin!
Mikrovalmistus (1 keksi)

2 rkl banaania (mahdollisimman kypsää)
3 rkl kaurahiutaleita

Muussaa banaani haarukalla ja sekoita kaurahiutaleet banaanin joukkoon. Voitele pieni lautanen kevyesti öljyllä ja lusikoi taikina lautaselle. Muotoile taikinasta sormin pyöreä keksi. Laita mikroon n. 1,5 minuutiksi ja kokeile, onko keksi jo tarpeeksi kiinteä. Jos keksi ei vielä pysy kasassa, mikrota sitä vähän kerrallaan tarkkaillen, koska se on valmis. Itse jätin keksit jäähtymään jo tuon 1,5 minuutin jälkeen ja niistä tuli juuri sopivia.

Valmistus uunissa (10 keksiä)

1 kokonainen banaani
2,5 dl kaurahiutaleita tai mysliä

Valmista taikina samalla tavalla kuin edellisessäkin. Lusikoi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille taikinaa kymmeneen osioon ja muotoile niistä keksejä. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kiinteitä ja rapeita. Anna jäähtyä muutama minuutti.
Ulkonäöltään keksit eivät ole mitään kaikkein houkuttelevimpia, mutta arkinaposteltavaksi nämä sopivat loistavasti. Sokeroimatonta mysliä käytettäessä nämä ovat myös aika terveellinen välipala, loistavaa! Vaihtelua halutessa kekseihin voi lisätä lähes mitä tahtoo; esim. suklaahippuja, kaakaojauhetta, rusinoita, kanelia, pähkinöitä... vain mielikuvitus on rajana. Ei muuta kuin nauttimaan!

Ei kommentteja

Toivottavasti viihdyit blogissa. Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi :) Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia.