#VISITHEINOLA

Matkailua ei aina tarvitse tehdä suuressa mittakaavassa ja tuhansien eurojen budjetilla. Oon itse ollut ulkomailla viimeksi - satunnaisia Viron ja Ruotsin laivareissuja lukuunottamatta - nelisen vuotta sitten. Tottakai haluaisin matkustaa taas ja vaikka minne, mutta toistaiseksi se on vielä haaveilun tasolla.
Tietyt Suomen kaupungit ovat olleet mulle aina kesäkaupunkeja. Kesä on ylivoimaisesti lempivuodenaikani ja nautin mistä tahansa kaupungista enemmän kesäaikaan. Tietyt paikat miellän kuitenkin enemmän kesäkaupungeiksi kuin muut. Näitä ovat muun muassa Porvoo, Loviisa, Vääksy sekä Heinola. Jälkimmäisessä vierailtiin viime perjantaina. Se on kuulunut meidän kesäperinteisiin niin kauan kuin muistan, mutta parina viime vuonna ei olla päästy käymään siellä.
Tiettyihin paikkoihin palatessa on mukava huomata, että kaikki on edelleen samalla lailla kuin muistoissa. Heinolan lintutarha oli sellainen paikka. En ole tainnut käydä siellä ainakaan kuuteen vuoteen, mutta se tuntui silti tutulta. Muistan että joskus aikoinaan siellä oli papukaija, jonka kanssa pystyi juttelemaan. Nyt siellä oli tietysti jo eri lintuja, mutta niitä oli joka tapauksessa kiva ihastella 5-vuotiaan matkalaisen kanssa. Lintutarhahan on siis maksuton, puistomainen paikka joka sopii koko perheelle.

Lintutarhasta lähdettiin kävelemään keskustaan ja käytiin kirpputoreilla. Yksi kirppari on tuttu jo lapsuudesta ja siellä se oli edelleen samalla paikalla. Oon tainnut löytää kyseiseltä kirpputorilta lähes aina jotain kivaa, tälläkin kertaa mukaan lähti yhdet kengät (yllätys yllätys..) sekä viininpunainen lierihattu. Luulenpa että hatusta on pian tulossa postaustakin. Netistä muuten löytyy hyvin tietoa kirppareista, jos siellä ruudun takana sattuu olemaan samanlaisia ylijärjestelmällisiä kontrollifriikkejä kuin allekirjoittanut. Tai siis, jos haluatte tietää etukäteen mihin olette menossa ;)

Kun oltiin kierrelty väsymykseen asti kirppareilla, satamassa ja torilla, pysähdyttiin kahvittelemaan. Torin laidalla oleva kahvila (joka on muuten nimeltään Tori) oli aivan ihanan tunnelmallinen paikka ja sieltä sai todella herkullista mango-juustokakkua. Kahvila oli sisustettu varsin kotoisasti erilaisilla vanhoilla esineillä. Alkuiltapäivästä siellä oli aika hiljaista, joten saatiin kahvitella omassa rauhassamme. 

Sellainen oli meidän pieni kesälomareissu. Tänä kesänä olisi tarkoitus ehtiä suunnata ainakin vielä Porvooseen. Haluaisitteko sieltäkin vastaavanlaista postausta?

Ei kommentteja

Toivottavasti viihdyit blogissa. Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi :) Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia.