Follow me:

Vastaus löytyy luonnosta

Kuten tiedätte, mä oon sairastellut aika paljon viime aikoina, eivätkä lääkärit ole osanneet auttaa. Niinpä joku viikko sitten otin ohjat omiin käsiini ja aloin tutkimaan, miten voisin itse nopeuttaa tervehtymistä. Hetken googlettelun jälkeen olinkin löytänyt pari varteenotettavaa ehdokasta – ja kas – toinen löytyikin valmiiksi omasta kaapista. Aloitetaan siitä.

Auringonhattu-uute
Äitini oli joskus aikaa sitten ostanut mulle tätä, mutta sen käyttö oli jäänyt luultavasti noin kolmeen kertaan. En ollut ihan varma mitä tällä tehdään, jolloin tietysti asiat unohtuvat helposti kaappiin lojumaan. Nyt kun luin tämän flunssan oireita helpottavista vaikutuksista, otin sen käyttöön saman tien. Mun vastustuskyky on aivan maassa, jolloin sairastelukin tietysti kestää normaalia pidempään ja vie voimat ihan kokonaan. Auringonhattu-uutteen sanotaankin kohottavan yleistä vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. Se auttaa yskään, kurkkukipuun, käheyteen, tulehduksiin yms. UIkoisesti tätä voi käyttää ihotulehduksiin, pieniin haavoihin, finnien hoitoon ja hyönteisten puremiin.
Auringonhattu-uutetta on käytetty jo vuosituhansia sitten Pohjois-Amerikassa. Nykyään se on Euroopassakin hyvin tunnettu rohdoskasvi. Auringonhatun on todettu mm. lisäävän valkosolujen määrää (joka muuten allekirjoittaneella on alhainen…), tehostavan pernan toimintaa sekä kohottavan lämpötilaa. Sen sanotaan myös epäsuorasti vähentävän syöpään sairastumisen riskiä. Kaikkea ei tietysti kannata sokeasti uskoa, mutta viimeisin flunssani parani kyllä joitain päiviä nopeammin kuin edeltäjänsä – olin silloin juuri alkanut käyttää auringonhattua.

Ruusujuuriuute
Tätä uutetta tilattiin molemmat äidin kanssa pari viikkoa sitten. Ruusujuuren vaikutuksia on alettu tutkia jo 1930-luvulla. Se vaikuttaa elimistöön monella tavalla: estää tunneperäistä stressiä, lisää kestävyyttä, nopeuttaa palautumista, edistää tarkkaavaisuutta, kohottaa mielialaa ja lisää potenssia. Tutkimusten mukaan ruusujuuri lisää aivojen serotoniini- sekä dopamiinipitoisuutta, jolloin mieli ei olisi niin taipuvainen melankoliaan. Mua on vaivannut jo pitkään uupumus niin henkisesti kuin fyysisestikin, joten nappasin ruusujuurta käyttööni suurella innolla.


Luin jostain, että ruusujuuri alkaa vaikuttaa viiveellä; vasta noin pari viikkoa käytön aloittamisen jälkeen. Olen käyttänyt tätä nyt sen parisen viikkoa ja ehdottomasti oloni on virkeämpi kuin viime kuukausina. Se voi osittain johtua myös siitä, että oloni on terveempi kuin pitkään aikaan. Uskon, että molempien lisäravinteiden yhteisvaikutus on ehdottomasti vaikuttanut positiivisesti yleiseen vointiini. Toivon kovasti myös että vastustuskykyni on parantunut edes hitusen verran, ja saisin olla loppukesän terveenä.
En pysty tietenkään lupaamaan kummankaan tuotteen toimivan muille samoin kuin itselläni. En mene täysin takuuseen näiden ”ihmevoimista”, mutta itse olen kokenut näiden auttavan ja halusin siksi kertoa kokemuksestani teillekin. Jos olette halukkaita kokeilemaan näitä, ruusujuuriuutetta saa mm. täältä ja auringonhattu-uutetta täältä. Esim. Puhdistamon ruusujuuriuute on huomattavasti kalliimpaa, ja etsinkin itselleni käyttöön tuon edullisemman vaihtoehdon. Kannattaa aina miettiä, mikä ja minkä valmistajan tuote ehkä sopisi itselle parhaiten.
Varoituksen sana: kumpikaan ei maistu mitenkään miellyttävältä veteen sekoitettuna. Esim. mehun kanssa kokemus on huomattavasti miellyttävämpi. Ainakin ruusujuuriuutetta saa myös tablettimuodossa. Itse pyrin nielun tulehdustilan vuoksi välttämään tablettimuodossa olevia lääkkeitä, joten valitsin tästäkin nestemäisen muodon. Kokeilemalla tietää parhaiten mikä sopii itselle.
Kumpaakaan näistä tuotteista ei myöskään suositella käytettäväksi ympäri vuoden, joten käyttö kannattaa miettiä oman harkinnan mukaan. Haittavaikutuksia näiden käytöstä ei kuitenkaan ole löydetty.

SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM
Previous Post Next Post

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti