Follow me:

Throwback Thursday: 10 vuotta sitten

 

Lumentäyteistä torstaita! Jotkut teistä on pyytäneet, että julkaisisin enemmän myös vanhempaa sisältöä täällä blogissa ja nyt voin sanoa, että pyyntönne on kuultu. Aloitan tänään uuden postaussarjan, jossa otetaan aina torstaisin pieni takaisinheitto menneisyyteen. Koska nyt somessa kiertää ilmiö, jossa ihmiset jakavat kymmenen vuoden takaisen profiilikuvan nykyisen kuvan rinnalla, mäkin kaivoin vanhalta tietokoneeltani joitain vanhoja kuvia, joista kaikkia en ole ehkä koskaan aiemmin jakanut.

Jotkut pitkään mukana olleet saattavat muistaakin, että kameran edessä oleminen ei ole mulle lainkaan luontaista. Etenkin silloin kymmenen vuotta sitten mielessä kaikuivat peruskouluaikana kuullut lukemattomat ilkeät kommentit, joiden mukaan mun ei pitäisi näyttäytyä naamani ja kehoni kanssa missään, saatika valokuvissa, enhän ollut yleisten standardien mukainen ja kokoinen. Välttelin siis kameran edessä olemista ja päädyinkin yleensä kuvaajan rooliin. En voi väittää, että olisin vieläkään sinut kameran kanssa, mutta onhan noita joitain kuvia tässä vuosien varrella kuitenkin jäänyt muistikortille – eikä ne näin jälkeenpäin katsottuna yhtään hullumpia ole. Katsotaanpa!

 
10 vuotta sitten
 

2009


Olin 16-vuotias, teini-iän pahimmassa myllerryksessä, seurustelin ensirakkauteni kanssa ja kotona oli vaikeaa uusperheen erilaisten ihmisten ja elämäntapojen kohdatessa. Kuvassa hymyilen, mutta sisältä olin ihan rikki ja eksyksissä enkä osannut olla oma itseni tai luottaa ihmissuhteisiin. Yläasteajan pahimmat goottivaiheet oli jo sivuutettu, mutta pukeuduin edelleen pelkkään mustaan ja taisin leikkauttaa ensimmäistä kertaa suoran otsatukan.

 

2011


Käytiin Pariisissa ja oltiin näköjään aika vinossa 😀 Kuvasta sitä ei juurikaan näe, mutta silloin mulla oli lyhyet hiukset, joita en tuntenut yhtään omakseni. Kokeilin muutenkin klassisempaa tyyliä, joka ei sekään oikeastaan ollut mun juttu. Käytin ahkerasti ainakin raitapaitoja ja mustaa trenssitakkia, ja jos en ihan väärin muista, oli mulla välillä myös helminauha kaulassa.

 

2012


Sain ensimmäisen ihan oikeasti omalta kodilta tuntuvan asunnon, jota sisustin mieleni mukaan ja jossa pidin tuparit ja kaikkea. Silloin tunsin oloni taas enemmän itsekseni, aloin pukeutua rokahtavammin ja kasvatin hiukset taas pidemmäksi. Testasin mm.punaista hiusliitua saadakseni vähän vaihtelua ja pyysin kaveria leikkaamaan mulle sivusiilin. Se oli alkuun ihan hauska, mutta hitsi mikä kasvattaminen siinä oli…

 

2013


Innostuin pitkästä aikaa lenkkeilemisestä ja musta tuli varsinainen himoliikkuja. Olin paremmassa kunnossa kuin aikoihin, vaatteet istuivat kivasti päälle ja uusiakin tuli hankittua ja energiaa riitti. Joskus siinä 2013-2014 vaihteessa aloin käymään myös salilla säännöllisesti ja liikuin myös töissä paljon, joten ainakin liikuntaa tuli riittävästi. Taisin elää aika paljon urheilutrikoissa ja pitkissä tunikoissa ja söin aamupalaksi aina riisikakkuja 😀

 

2015


Luulin eläväni elämäni parasta aikaa, mutta totuus olikin jotain toista. Oli liikaa käsittelemättömiä asioita, jotka vaivasivat mielen perukoilla. Yritin paeta pahaa oloani värjäämällä mm. hiukset aika radikaalisti ja käymällä paljon ulkona – ja nyt en puhu lenkkeilystä. Jotain positiivistakin tässä vuodessa kuitenkin oli, perustin nimittäin tämän blogin ja sitä päätöstä en ole katunut kertaakaan näiden vuosien aikana.

 

2016


Elämä romahti vähäksi aikaa, kun menneisyyden haamut saavuttivat mielen ja silloinen työharjoittelupaikka murskasi mun itsetunnon lähes kokonaan. Oikeastaan oli tarpeen saada pieni hengähdystauko, tehdä itsetutkiskelua ja miettiä mitä elämältä oikeasti haluaa. Ja kun katsoo kuvia siltä ajalta, oon kuitenkin löytänyt sen omimman tyylini juuri siihen aikaan. Ei siis niin pahaa, ettei jotain hyvääkin.

 

Sellainen oli tämä pikakatsaus kymmenen vuotta taaksepäin. Monien juttujen läpi on pitänyt kulkea päästäkseni tähän pisteeseen ja paljon on vielä opittavaa, elettävää ja selvitettävää. Ihan tuoretta profiilikuvaa en laittanut tähän postaukseen, koska a) mulla ei itse asiassa ole kovin tuoretta profiilikuvaa ja b) mun naama on kuitenkin nähtävissä tuolla sivupalkissa.

Miltä sä tai sun elämä näytti kymmenen vuotta sitten? Muisteletko niitä aikoja mielelläsi?

 

SEURAA BLOGIN ULKOPUOLELLAKIN: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Previous Post Next Post

Katso myös nämä

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti