Follow me:

Syntisen hyvät kaura-jugurttikupit


Mulla on taas uusi aamupala-ihastus… Oikeastaan tämä on taas sellainen resepti, että näitä voisi syödä ihan hyvin pitkin päivää. Musta tuntuu että näitä kaikkia kivoja reseptejä tulee koko ajan vastaan ja tykästyn aina jokaiseen vielä enemmän kuin edelliseen. 
Näiden kaura-jugurttikuppien valmistus on tosi helppoa, mutta aikaa siihen menee kaiken kaikkiaan noin 1,5 tuntia. Tein näitä kuppeja tällä kertaa kuusi, sillä ne eivät sellaisenaan säily kovin pitkään. Toki pelkkiä kuppeja ilman täytteitä voisi varmaankin vaikka pakastaa, ja sulattaa sieltä sitten käyttöön pari kerrallaan.
Kaurakupit (6 kpl)
1 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus kanelia
ripaus suolaaMuussaa banaani haarukalla. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja hunaja. Sekoita hyvin. Mausta oman maun mukaan kanelilla ja lisää ripaus suolaa. 
Nostele kauraseos voideltuun muffinssivuokaan. Painele seos vuokaan niin, että keskelle jää tyhjää ja kauraseos muodostaa kupin. Anna seistä kylmässä noin tunnin ajan.
Tunnin jälkeen laita vuoka 175-asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes kaurakupit ovat saaneet vähän väriä pintaan. Anna jäähtyä.

Sitten on aika päällystää kaurakupit millä itse tahtoo. Mä käytin Yosan Greek Style -kauravalmistetta makeutettuna hunajalla, mikä sopi tähän reseptiin kuin nenä päähän. Päälle vielä hieman marjoja/hedelmiä/kookoshiutaleita/suklaalastuja tai mitä ikinä keksiikään, ja raikas aamu-/välipala on valmis.

Nämä vievät makeannälän tosi tehokkaasti, eikä valmistaminen ole vaikeaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, miksei näillä voisi vaikka herkutella astetta terveellisemmin vappuna.

SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM
Previous Post Next Post

You may also like

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti