Follow me:

OLYMPUS PEN E-PL7

 

Oliko teillä kiva juhannus? Toivottavasti. Multa on tulossa ihan valtava kuvapläjäys juhannuksen vietosta, mutta ensin mulla on vähän esiteltävää kuten viimeksi lupasin. Oon nyt ehtinyt tutustumaan uuteen kamerahankintaani pari viikkoa ja mielipide on heitellyt positiivisesta negatiiviseen oikeastaan yllättävänkin paljon. Viimeisin mielipide muodostui tässä viikonlopun aikana ja tällä hetkellä oon suht tyytyväinen hankintaani.

Ensimmäinen reaktio saatuani kameran käsiini oli ”Onpa se pieni!”. Oon  tottunut kuvaamaan vuosikausia täysikokoisella järkkärillä, joten kyllähän tämä vaati vähän totuttelua. Pienikokoisuus on kuitenkin ehdoton plussa ja itse asiassa yksi suurimpia ostopäätökseen vaikuttaneita asioita. Varmasti jokainen isomman kameran omistaja tietää miten raskasta sellaista on kantaa mukanaan joka paikkaan.

 

 

Käytettävyys


Seuraavaksi ryhdyin harjoittelemaan kameran käyttöä. Olin lukenut kamerasta etukäteen paljon ja varautunut siihen, että sitä olisi alkuun hankala käyttää. Myös etsimen puuttuminen tuntui ensin hassulta ajatukselta. Loppujen lopuksi säädöt ja käytettävyys ei eroa paljoakaan jo omistamastani Canonista. Kuvaaminen suoraan näytöltä – ilman etsintä – ei ole myöskään tuottanut sen suurempia vaikeuksia. Sitä on onneksi tullut harjoiteltua ahkerasti puhelimella kuvatessa. Kameran mukana tullut ohjevihkonen on naurettavan suppea, mutta enpä mä onneksi yleensä ohjeisiin jaksakaan kovin syvällisesti perehtyä.

Joitain kuvia räpsittyäni huomasin, että päinvastoin kuin Canonissa, Olympuksella on tapana tehdä kuvista hyvin valoisia. Toisinaan jopa aivan ylivalottuneita. Kuten joka tapauksessa vähänkin vakavammin valokuvausta harrastettaessa, tälläkin kameralla kuvattaessa on siis ehdottomasti otettava selvää valotuksen säätämisestä. Toinen asia mikä tuli yllätyksenä on tarkennus. Se ei onnistu lähikuvia ottaessa yhtä simppelisti kuin aiemmissa kameroissa, joita oon käyttänyt. Tai sitten en vaan oo vielä tottunut siihen. Joka tapauksessa mulla on varmaan kymmeniä kuvia, joissa tarkennus on ihan muualla kuin kuvattavassa kohteessa. Mutta kuten kaikessa, tässäkin harjoitus tekee mestarin, joten täytyy vaan jatkaa opettelua.

Viimeinen miinuspuoli mitä tähän mennessä oon kamerasta löytänyt, on akun kesto. Toki on täysin mahdollista että oon käyttänyt kameraa näin alkuun huomattavasti enemmän kuin ns. normaaliolosuhteissa, mutta silti musta tuntuu että akkua on saanut olla lataamassa jatkuvasti. Tämänkin ”ongelman” saa onneksi pidettyä aisoissa kun ottaa tavaksi ladata akun aina ennen kuvausreissulle lähtöä. Ei se kuitenkaan normaalikäytössä yhden päivän aikana tyhjene, mutta aina on hyvä varautua.

 

 

Zoomilla lähemmäs


Sitten niitä ehdottomia hyviä puolia. No koon mainitsin jo aiemmin. Kamera on vain vähän isohkoa pokkaria suurempi, joten sitä voi kuljettaa vaikka suuressa taskussa. Kosketusnäytön tarpeellisuudesta en oo vielä ennättänyt muodostamaan sen kummempaa mielipidettä, mutta ihan kätevä se on. Näytön kääntyminen jopa 180 asteen kulmassa sen sijaan on aivan loistava ominaisuus. Se helpottaa tietenkin niiden ainaisten selfieiden ottamista, mutta mahdollistaa myös hankalammissa asennoissa kuvaamisen. Sisäänrakennettu Wi-Fi, jolla saa jaettua kuvat suoraan kamerasta älypuhelimeen ja siitä minne tahansa someen, on myös mainio ominaisuus. Se oli viimeinen asia, jonka perusteella valitsin tämän kameran.

Ostin heti kittiputken kaveriksi zoom-objektiivin. Tiesin että jälkimmäinen ei tulisi olemaan mikään paras laadultaan, sen kertoo jo erittäin edullinen hintakin, mutta ajattelin silti ottaa sen testiin. Zoom-putki tuli jälkitoimituksessa enkä ole vielä ehtinyt sen kummemmin testailemaan sitä, mutta sen huomasin heti että putki on erittäin muovisen ja heppoisen oloinen. Luultavasti tulen käyttämään tätä hyvin harvoin, sillä kittiputken kanssa pärjää jo melko pitkälle.

Canoninkin kanssa oon tottunut jo vuosia vaihtamaan objektiiveja tarpeen mukaan, joten kaipasin myös uudelle kameralle jotain vaihtelevuutta. Jos Olympus tulee olemaan pitkäikäinen lisäys mun kuvauskalustoon, todennäköisesti investoin jossain vaiheessa johonkin laadukkaampaan objektiiviin. Loppujen lopuksi sanoisin, että tämä Olympus on hyvä hankinta esim. paljon kuvaavalle bloggaajalle tai muuten suht aktiiviselle harrastajalle kakkoskameraksi. Pieneen kokoon suhteutettuna kuvanlaatu on loistava ja objektiivi-valikoimaakin on kuulemma runsaasti. Luultavasti tämä pärjäisi ihan hyvin ainoana kameranakin, mutta mä en ainakaan ihan heti ole luopumassa Canonistani kokonaan.

Ps. Tsekkaa alkuviikosta ilmestyvä juhannus-postaus, sen kaikki kuvat on kuvattu tällä kameralla. Siitä saa vähän käsitystä millaista jälkeä tällä saa aikaan. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

 

SEURAA BLOGIN ULKOPUOLELLAKIN: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Previous Post Next Post

Katso myös nämä

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti