Follow me:

Käytöstavat, missä olette?

 

 

Kävelen kadulla kahden painavan kauppakassin kanssa ja huomaan, että vastaan tulee kolmen nuoren tytön porukka. Tytöt selailevat puhelimiaan ja naureskelevat keskenään, mutta huomaavat kyllä että kävelen heitä vastaan. Vaistomaisesti siirryn niin sivuun kuin järkevästi pääsen, koska niin mut on kasvatettu tekemään. Kun tytöt eivät näytä tekevän mitään väistöliikettä vaan kävelevät edelleen rinnakkain, harkitsen hetken pysähtyväni ja painautuvani vielä lähemmäs vieressä olevaa rakennusta jotta ohi mahtuu paremmin.

Totean kuitenkin mielessäni, että mulla on oikeus kävellä tässä ja tytöt pystyvät väistämään paremmin, kun muita ei edes sillä hetkellä liiku lähellä. Puoliksi yllättyneenä, puoliksi siihen jo valmistautuneena, hätkähdän kun yksi tytöistä ihan oikeasti törmää muhun ja jatkaa kävelemistään. Yritän ajatella positiivisesti, ehkä se oli puhdas vahinko ja tyttö pyytää anteeksi.

No, kyllähän tyttö avaa suunsa, mutta vain huutaakseen perään ”Nice!”. Aivan kuin tapahtunut olisi ollut mun syytäni. Mietin, pysähdynkö sanomaan muutaman valitun sanan tytöille, mutta en jaksa väsyneenä alkaa järjestämään mitään kohtausta keskellä katua. Lopputulos olisi luultavasti vain entistä kurjempi. Salaa saatan kuitenkin vähän toivoa, että muhun törmätessään tyttö olisi törmännyt myös johonkin terävään kulmaan kauppakassissani. En tiedä kävikö niin.

 

 

Tätä vastaavanlaista käytöstä oon huomannut viime kuukausien aikana ihan todella paljon. Kävelen usein kaupungilla painavien kauppakassien kanssa, koska no, asun keskustassa ja munkin on käytävä kaupassa. Usein juuri niinä kertoina joku onnistuu tulemaan suoraan päin, vaikka kuinka yrittäisin väistää. On vanhaa ja nuorta, miestä ja naista. No miehet kyllä yleisesti ottaen tuntuvat olevan parempia väistämään.

Sitten on myös niitä ihmisiä, joiden on pakko esim. kiilata ohi mahdollisimman ahtaasta välistä, ja niitä jotka eivät voi millään jäädä pitämään ovea auki hetkeksi, vaikka näkevät että toinen tulee perässä kantamusten kanssa. On aina yhtä ihana tunne, kun ovi pamahtaa suoraan naaman edestä kiinni. Tiedän, että ihmisillä on kiire ja ties mitä kaikkia muita tekosyitä, mutta miten ihmeessä niin monista on tullut niin välinpitämättömiä? Mietin, että jos mun paikalla olisi vaikka joku vanhempi rouva, ja joku kävelisi suoraan häntä päin, voisi siinä oikeasti jo sattua pahasti.

Toki toivon, että vanhempia ihmisiä kunnoitetaan enemmän, mutta mun mielestä ihan jokaisella pitäisi olla oikeus kävellä kadulla ilman, että joku tönäisee ohi mennessään. Kuten jo aiemmin sanoin, mut on kasvatettu niin, että aina väistetään muita ihmisiä, pidetään ovea auki jos toinen tulee perässä, oli tällä kantamuksia tai ei, ja muutenkin annetaan muille ihmisille tilaa liikkua. Onhan nämä nyt jo ihan maalaisjärjellä ajateltavia asioita.

Tätä välinpitämätöntä käytöstä on tullut vastaan niin paljon, että oli ihan pakko ottaa asia puheeksi. Mihin normaalit käytöstavat ovat kadonneet? Ootko sä kohdannut samantyyppistä käyttäytymistä? Reagoitko siihen jotenkin?

 

MUISTA SEURATA BLOGIN ULKOPUOLELLAKIN: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Previous Post Next Post

Katso myös nämä

12 Kommenttia

 • Vastaa Jasmin❤

  Toi on kyllä niin ärsyttävää! Itse olen törmännyt monesti samaan tilanteeseen mutta nykyään vaan tönäisen takaisin:) Ehkä se on ilkeää mutta ainakin oppii väistämään ihmisiä!
  Ihanat kuvat! ♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  huhtikuu 26, 2018 at 10:27
 • Vastaa Mia Malmi

  Voi, miten ikävää! Olen kyllä huomannut kaupungilla liikkuessa, ettei kaikilla ole käytöstapoja. Luulen, että osa nuorista voi huonosti ja oireilee tuolla tavoin. Surullista joka tapauksessa. Ihanaa kevättä sinulle! Ps. Aivan upeat kuvat blogissasi! <3

  http://www.indiedays.com/blog/cincinbymiamalmi

  huhtikuu 26, 2018 at 10:39
 • Vastaa Mira / Blinger shimmer -blogi

  Tähän kyllä valitettavasti aina välillä törmää – ihan sananmukaisesti :/

  huhtikuu 26, 2018 at 14:15
 • Vastaa Hakkarainen

  Näitä löytyy, itsekin joskus törmäillyt tämmöisiin törppöihin – valitettavasti joka ikäluokasta. Mutta yleensä se maailma antaa takaisin sitä, mitä sille antaa. Ei tuollaisella mentaliteetilla pitkälle pötkitä esimerkiksi työelämässä. Eli tuplasti leveämpi virne naamalle vaan ja eteenpäin!

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  huhtikuu 26, 2018 at 17:53
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Joo, niin se on varmaan ruvettava tekemään myös. Oon joskus tehnytkin kyllä jos tarpeeksi ärsyttää 😀 Kiitos ihana! 😍

  huhtikuu 27, 2018 at 19:42
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Luulen että siinä olet ihan oikeassa, valitettavasti. Kiitos paljon ja ihanaa kevättä sinnekin! 😘

  huhtikuu 27, 2018 at 19:43
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Ikävä kyllä 🙁

  huhtikuu 27, 2018 at 19:43
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Olet varmasti oikeassa, täytyy siis luottaa siihen että tällaiset ihmiset saavat jollain tavalla ”opetuksen” elämässä 😀

  huhtikuu 27, 2018 at 19:45
 • Vastaa Satu // Satua vai totta

  Kännykät vie kaiken huomion. Olen joskus nähnyt niin pahasti seilaavia autoja ja kas kas kännykkää siellä näpytellään!

  huhtikuu 28, 2018 at 02:14
 • Vastaa Metta

  Mulla ei ole ollut ongelmaa tämän asian kanssa, mutta tää liittyy paljon saman tyyliseen ongelmaan, joka ärsyttää itseäni SUUNNATTOMASTI: ihmiset, jotka pysähtyvät täysin yks kaks yllättäen keskelle katua kaivamaan esim. laukkua tai sitomaan kengännauhoja tai vaikkapa ottamaan kuvaa. Mä olen oppinut aina menemään tien sivuun tai vaan pois edestä, mikäli mulla on tarvetta pysähtyä tekemään asiaa X tai ainakin katsomaan taakseni, ettei sieltä heti tule ketään päin. Joo, takaa tulija väistää jne. eikä tämä pädekään ehkä ihan Lahessa, mutta isommissa kaupungeissa tän huomaa ja ulkomailla varsinkin turistien toimesta. Pieni mutta ärsyttävä asia 😀

  huhtikuu 28, 2018 at 17:06
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Joo, nää pienet kapistukset vie kyllä tosi paljon huomiota muilta asioilta.

  toukokuu 1, 2018 at 19:05
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Ymmärrän, toi on tosi ärsyttävä juttu myös! 😀 Ei paljoa vaadi ihmiseltä mennä kunnolla sivuun tai vähän katsoa ettei nyt suoraan jää toljottamaan jonkun eteen.

  toukokuu 1, 2018 at 19:06
 • Jätä kommentti