Follow me:

Jos vain taivas olisi rajana…

 

Minne matkustaisit, jos voisit valita ihan minkä tahansa kohteen budjetista murehtimatta? Matkailulehti Mondo listasi vuoden 2018 kiinnostavimmat kaupungit ja maat, löytyykö listalta sun suosikkia?

Myös Suomi on päässyt Mondon listalle, jee! Mä puhun nykyään todella harvoin matkailusta täällä blogin puolella. Syynä on ihan yksinkertaisesti se, etten oo matkustellut vuosiin minnekään. Välillä sitä kuitenkin huomaa haaveilevansa viikosta jossain rantalomakohteessa tai seikkailusta suurkaupungissa, ja silloin tällöin on kiva pistää niitä haaveita ihan ylös. Mulle on kehittynyt vuosien aikana muutamia kohdehaaveita, jotka ihan ehdottomasti haluan päästä toteuttamaan joskus.

 

*Sisältää mainoslinkkejä*

Pariisi

Niinkin kliseiseltä kuin se ehkä kuulostaa, Pariisi on mun elämäni ehkä pitkäaikaisin rakkaus. Oon käynyt siellä jo kerran, mutta jäin janoamaan lisää. Muutamassa päivässä ehti nähdä oleellisimmat asiat, mutta niin paljon jäi kokematta ja seikkailematta. Olen ihan satasella kaupunki-ihminen ja nautin tiettyyn pisteeseen asti myös suurkaupungissa oleilusta. Kapeat kujat, mukulakivikadut, pikkuruiset putiikit ja leipomot. Pariisissa on sitä tiettyä tunnelmaa ja haluaisin ihan ehdottomasti päästä kiertämään kaupunkia ajan kanssa kamera kädessä, yrittäen vangita sitä tunnelmaa muistikortille. Myös muualla Ranskassa olisi mielenkiintoista käydä, esim. Mondon mainitsema Bordeaux kuulostaa lupaavalta.

 

 

New York

Suurkaupungista toiseen. Siitä lähtien, kun olin tarpeeksi vanha katsomaan Sinkkuelämää, olen halunnut päästä käymään myös New Yorkissa. Mulla on kyllä vähän sellainen tunne, että luultavasti ahdistuisin sen suuruudesta, mutta on se joskus koettava. Olisihan se nyt hienoa käyskennellä vehreässä Central Parkissa, yrittää olla jäämättä keltaisten taksien alle, ylittää Brooklyn Bridge tai nähdä musikaali Broadwaylla – kaikki nämä ovat elokuvista ja sarjoista tuttuja asioita, mutta silti monelle suomalaiselle aika kaukaisia.

 

 

Australia

Yksi pitkäaikainen haaveeni on myös ollut vierailla Australiassa. En oikeastaan tiedä miksi, koska koko paikka on mulle sinänsä täysin vieras, mutta ehkä se juontaa juurensa siitä että isovanhempani ovat käyneet siellä joskus vuosikymmeniä sitten. Sinänsä harmi, etten voi enää tiedustella heiltä niistä reissuista. Moni asia on kyllä varmasti ehtinyt muuttua niistä ajoista. Rakastan kuunnella australialaisten ihmisten puhetta. Tunsin aikoinaan yhden miehen, joka oli kotoisin Australiasta, ja olisin voinut kuunnella hänen puhettaan lakkaamatta. Australiassa kiehtoo myös sen monipuolisuus, rentous ja eksoottisuus. Kuinka hienoa olisi nähdä ihkaoikea kenguru, vesinokkaeläin tai koala?! Rantojen, luonnonpuistojen ja sademetsien lisäksi myös täältä löytyy sitä kaupunkielämää, joten matkustamalla Australiaan saa jokseenkin koko paketin.

 

 

Bali

Viime vuosina suosituksi matkakohteeksi noussut Bali alkoi kieltämättä kiinnostaa myös allekirjoittanutta. Bali on yksi Indonesian suosituimmista lomakohteista ja sitä kutsutaan paratiisisaareksi. Saarella kehutaan olevan tarjolla lempeää lämpöä, herkullista ruokaa, upeaa vehreyttä sekä ystävällinen kulttuuri. Juuri siltä se on kieltämättä vaikuttanutkin, kun on seuraillut ihmisten somepäivityksiä lomakohteesta. Myös edullinen hintataso ja helpot kulkuyhteydet pitkin saarta houkuttelevat.

Kuvat: unsplash.com

Onko sulla kokemusta yllämainituista paikoista? Jos on, kuulisin mielelläni kokemuksia! Entä minne itse matkustaisit, jos voisit lähteä minne vaan? Jos matkakärpänen puraisi suakin, kurkkaa tuoreimmat hotellitarjoukset booking.comista tai vertaile edullisia lentoja Momondon sivuilla.

Mun viikonloppu menee pitkälti töiden parissa eli työviikko venyy taas pituudeltaan, mutta onneksi ensi viikolla on tiedossa muutaman päivän hengähdystauko pääsiäisen merkeissä. Sitä ennen voi kuitenkin katsella näitä upeita matkakuvia ja haaveilla reissusta. Muista muuten kääntää kelloja ensi yönä!

 

MUISTA SEURATA BLOGIN ULKOPUOLELLAKIN: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Previous Post Next Post

Katso myös nämä

4 Kommenttia

 • Vastaa Heli Heinonen

  Jos pääsisin nyt minne vaan, niin jonnekin Etelä-Amerikkaan, esim. Etelä-Carolinaan tai Tennesseehen.
  Ja mieluiten vähän pitemmäksikin aikaa. Oih!

  maaliskuu 24, 2018 at 17:16
 • Vastaa inka nitta

  Jos voisin matkustaa minne vaan olisi kohteina Los Angeles, Munchen ja jokin kaupunki Kanadassa :)

  inkanitta.fi

  maaliskuu 25, 2018 at 06:26
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Voi että, kuulostaa hienolta! Toivottavasti pääset sinne joskus ☺️

  maaliskuu 25, 2018 at 16:19
 • Vastaa Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Los Angeles olisi kyllä mahtava nähdä myös! Ihania kohteita. Kiva kun jaoit haaveesi 😊

  maaliskuu 25, 2018 at 16:20
 • Jätä kommentti