Follow me:

Aiotko perustaa blogin? Tee se vain jos…

 

 

Jos sulla on yksinkertaisesti ihan liikaa aikaa käsissäsi.

Bloggaajan elämässä ei juurikaan tunneta käsitettä vapaa-aika. Työtä tehdään iltaisin, viikonloppuisin, lomilla ja jouluna. Toki jos kirjoittelee blogia omaksi ilokseen silloin tällöin, voi ottaa rennommin, mutta sitoutuneiden lukijoiden saaminen vaatii sitoutumista myös sinulta.

 

Jos olet aina halunnut saada tuntemattomilta kuraa niskaan siitä miten pukeudut, miltä näytät ja mitä teet.

Pistä blogi pystyyn niin ennemmin tai myöhemmin saat arvostelua osaksesi ihan pyytämättä.

 

Jos omistat liikaa sosiaalisia suhteita ja osasta oikeastaan voisikin hankkiutua eroon.

Kun kaveri/puoliso/äiti ei koskaan saa alkaa syömään ennen kuin ruuasta on otettu 300 kuvaa eri kuvakulmista, tai kun hän joutuu raahautumaan -20 asteen pakkasessa lumipyryyn ottamaan talvisia asukuvia, saattaa se pikkuhiljaa alkaa kiristää hermoja.

 

Jos sulla on rahaa niin paljon, että ylimääräiset voi hyvin heittää bloggaamisen kuluihin.

Blogia voi toki kirjoittaa ilman kustannuksiakin, mutta tunnetusti nälkä kasvaa syödessä ja aina pitäisi tähdätä vähän korkeammalle. Bloggaamisen muuttuessa suunnitelmallisemmaksi olisi syytä hankkia ainakin kunnon laitteet, kuvanmuokkausohjelma, blogialusta, ehkä ulkoasu blogille, hankkia kuvausrekvisiittaa ja testailtavia tuotteita (ennen kuin niitä alkaa saada yhteistyön merkeissä), silloin tällöin on myös hyvä maksaa markkinoinnista. Ei puhuta enää ilmaisesta tai välttämättä edes kovin halvasta harrastuksesta.

 

Jos haluat tehdä tuntikaupalla töitä saamatta siitä käytännössä mitään vastinetta.

Toiset saavat bloginsa menestymään hyvinkin nopeasti, toiset taas tekevät vuosikausia töitä ennen kuin blogi alkaa edes löytää paikkaansa tässä blogimassassa. Jos blogin haluaa menestyvän (sitoutuneet lukijat, tuloja blogista, näkyvyyttä, menestys voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille), on ensin tehtävä se palkaton pohjatyö ja hyväksyttävä, että jokainen aloittaa jostain.

 

Jos haluat kuulla jatkuvasti kommentteja kuten ”mene oikeisiin töihin”.

Vaikka blogin saisi menestymään ja siitä saisi rakennettua liiketoiminnan itselleen, monet muut näkevät bloggaamisen edelleen pelkkänä harrastuksena. Tämä on onneksi vähitellen muuttumassa, mutta ihan taatusti edelleen löytyy paljon ihmisiä, jotka eivät ymmärrä että blogin ylläpitäminen voi olla ihan oikea työ – ja ennen kaikkea työlästä.

 

 

Jos vielä haluat perustaa blogin, tee se


Näiden sanojen ei ole tarkoitus pelotella ketään tai neuvoa kenen kannattaa perustaa blogi ja kenen ei. Riippuu täysin omasta itsestäsi, onko blogin perustaminen sulle oikea juttu. Hyvä puoli tällä alalla on se, että jokainen voi kokeilla ja jos homma ei tunnu omalta, sen voi lopettaa. Tämä on antoisa ja ihana harrastus, toisille työ, jota jokainen voi tehdä omalla persoonallaan ja käyttäen omia taitojaan.

Kirjoitin tämän postauksen muistuttaakseni, että bloggaaminen ei todellakaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta parhaimmillaan se voi olla todella antoisaa ja opettavaista. Omalla blogitaipaleellani olen käynyt läpi monet sudenkuopat ja tehnyt asiat tietämättäni liian vaikeasti. Näistä kuopista kuitenkin kohtuullisen hyvällä menestyksellä nousseena alan jatkossa tekemään enemmän sisältöä, joka auttaa ja kannustaa uusia bloggaajia, blogin perustamista harkitsevia tai muuten umpikujaan päätyneitä bloggaajia.

Ota siis hyvillä mielin seuraava askel ja perusta blogi tai kirjoita uusi postaus. Parhaiten bloggaamiseen tutustuu ja siinä kehittyy tekemällä. Jokainen bloggaaja löytää ajan kanssa sen oman tavan tehdä asioita. Tulevissa postauksissa jaan niksejä ja faktoja liittyen bloggaamiseen ja autan säästämään aikaa varoittamalla joistain ”turhista” kuopista. Jos haluat jo nyt kysyä ihan mitä tahansa bloggaamiseen liittyvää, jätä kommentti tai laita sähköpostia psneverstopsmiling@gmail.com, niin yritän auttaa parhaani mukaan. Voit myös jättää kommenttiboksiin aiheen, jota toivoisit minun avaavan enemmän ihan omana postauksenaan.

Eipä muuta kuin antoisia hetkiä bloggaamisen parissa ja ihanaa viikonloppua!

 

SEURAA BLOGIN ULKOPUOLELLA: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Previous Post Next Post

Katso myös nämä

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti